0737 752 731
asociatie@lumeacalumea.ro

Blog

Social Seeds

Noul eveniment Social Seeds, pus la cale de Trinity, Lumea ca Lumea, Chios Social Lounge și Untold, a avut loc miercuri, 17 mai. A fost o ocazie pentru clujeni de a se implica în comunitate, de a ajuta acolo unde este nevoie și de a pune bazele comunității oamenilor calumea.

Mulțumim oamenilor frumoși care ne-au fost alături și ne-au ajutat să strângem 27000 ron. Fondurile strânse vor asigura sesiunile de psihoterapie pentru copiii din centrele de plasament și necesarul pentru atelierele de lucru dedicate specialiștilor din centrele de plasament.

Mulțumiri Winery Lacerta, pentru că ne-ați ajutat să destindem atmosfera,

mulțumim Acqua Panna, pentru că lângă *semințe* avem nevoie de apă,

mulțumim Chios Social Lounge, pentru că ne sunteți mereu aproape cu o locație excepțională și cele mai bune meniuri,

mulțumim Digital Democracy, pentru lucrurile frumoase pe care le propuneți comunității.

De ce psihoterapie? 

Copiii și tinerii cu care lucrăm au experimentat cel mai puternic abuz asupra psihicului lor: abandonul.

Această experiență există înăuntrul ființei lor, mascată adeseori de furie, nepăsare, chiar și de aparenta bună dispoziție și își face simțită prezența din când în când, asemeni unei bombe cu ceas. Atunci când pare că lucrurile merg în direcția bună, are loc o explozie lăuntrică și ei devin agresivi, abandonează școala, își aleg un anturaj nepotrivit dezvoltării lor armonioase, încep o serie de comportamente sexuale periculoase, etc.

Desigur, se pune întrebarea: ce facem în această situație? Dezamorsăm bomba!

Psihoterapia are ca scop, prin întâlnirile 1 la 1,  scoaterea copiilor și a tinerilor din mediul lor și oferirea unui timp în care doar ei sunt în centrul atenției, fără a fi judecați sau a li se dicta calea “cea bună”. Cu multă răbdare și acceptare din partea specialistului, se urmărește dezvoltarea atașamentului sănătos, care este compus din gânduri și emoții apreciative către propria persoană. Datorită acestui tip de          atașament, copiii și tinerii nu mai simt nevoia să se încătușeze în relații dăunătoare, cu persoane și/sau obiecte, numai ca să își dovedească lor înșiși, dar și lumii, că sunt valoroși.

Psihoterapia este un proces prin care copiii și tinerii sunt ajutați să se deschidă, să se cunoască și să se accepte.

De ce întâlniri cu educatorii din Centre?

Educatorii sunt cei mai implicați în lucrul cu copiii, deși de cele mai multe ori nu au calificarea necesară.

Prin întâlnirile cu ei, formăm un grup de suport în care ne sprijinim reciproc, discutăm, împărtășim idei, probleme și soluții, ne exprimăm frustrările și ne ventilăm emoțiile.

Prin aceste discuții, împreună cu educatorii facem schimb de experiență și sfaturi, iar acest lucru se reflectă pozitiv asupra copiilor înscriși în proiectul Rădăcini.

Așadar, aceste workshop-uri sunt de fapt întâlniri lunare în care

  • discutăm despre situații particulare și facem schimb de bune practici, tinând de experiența fiecărui participant la întâlnire
  • aducem specialiști care să ne răspundă întrebărilor legate de diferite subiecte, precum delincvență, agresivitate, sexualitatea, etc.

Post a comment

I accept the Privacy Policy

Setări cookie box