Centru de tranzit

Acest proiect se naște din experiența Asociației Lumea ca Lumea cu tinerii din centrele de plasament, astfel încât pe parcursul desfășurării activităților în cadrul asociației, specialiștii au constatat o lipsă profundă de cunoștințe în rândul tinerilor instituționalizați, informații esențiale pentru o viață independentă.

Centrul de tranzit are ca scop principal facilitarea tranziției tinerilor din centrul de plasament către o viață independentă.

Tinerii vor beneficia de:

• Cazare pe perioadă determinată între 12 și 15 luni;
• Produse alimentare și de igienă;
• Consiliere vocațională, socială și psihologică;
• Cursuri de calificare și recalificare profesională pentru a li se facilita accesul pe piața muncii.

Vrei să fii parte din schimbare?

Pentru a oferi tinerilor activități și oportunități de dezvoltare cât mai practice și diversificate e nevoie de sprijinul tău. Află cum poți să contribui.

 

Implică-te

Pentru a beneficia de acest centru de tranzit, tinerii trebuie să:

Fie angajați sau cel puțin să fie în căutarea unui loc de muncă cu cerința ca, imediat după intrarea în centru, beneficiarul să își fi găsit un loc de muncă temporar sau stabil, ulterior acesta își va putea găsi un alt loc de muncă în funcție de cursurile de calificare parcurse în cadrul centrului de tranzit.

Fiecare beneficiar va avea propria cameră, își va găti singur, își va achita facturile și un procent din plata chiriei după primele 4-6 luni de cazare în funcție de caz, pentru a promova responsabilitatea în rândul acestora de a se întreține singuri și pentru a-i ține cât mai aproape de realitatea vieții cotidiene pentru care, din păcate, nu sunt pregătiți suficient în centrele de plasament.

Pe durata de ședere în centrul de tranzit, beneficiarii vor avea parte de diverse ateliere de dezvoltare personală care să îi ajute să dobândească deprinderile necesare pentru un trai independent.