Nevoia de consiliere psihologică este foarte mare, deaorece ne confruntăm cu probleme sociale complexe și avem de-a face cu oameni care trec prin experiențe traumatice sau stresante.
Noi lucrăm și încercăm să ajutăm oameni din comunități vulnerabile, care au nevoie de sprijin psihologic nu doar pentru a face față față traumelor trecute dar și pentru a face față stresului actual.
Ce este consilierea psihologică?
Consilierea psihologică este un proces de colaborare între un beneficiar al asociației și un consilier psihologic care are ca scop îmbunătățirea sănătății mentale, a relațiilor interpersonale și a calității vieții în general.
Consilierea psihologică se concentrează pe problemele emoționale, comportamentale și cognitive ale beneficiarilor și îi ajută să-și dezvolte abilitățile de adaptare și să facă față stresului și dificultăților vieții.
Care sunt obiectivele consilierii psihologice?
Obiectivele consilierii psihologice pot fi diferite, în funcție de nevoile și dorințele și vârsta fiecărui beneficiar.
În general, consilierea psihologică își propune să îmbunătățească starea de sănătate mentală a acestora, să-i ajute să-și dezvolte abilitățile de adaptare, să-i ajute să-și îmbunătățească relațiile interpersonale și să-i ajute să-și îndeplinească obiectivele personale și profesionale.
Cine poate beneficia de consiliere psihologică?
Consilierea psihologică poate fi benefică pentru oricine se confruntă cu probleme emoționale, comportamentale sau cognitive aflat în grupurile noastre țintă.De exemplu, consilierea psihologică poate fi utilă pentru persoanele care se confruntă cu:- Anxietate și stres excesiv
- Depresie și tristețe persistentă
- Probleme de relaționare cu familia, prietenii sau colegii
- Dificultăți în luarea deciziilor
- Traume sau experiențe negative din trecut
- Probleme de încredere în sine și de autodepreciere
- Probleme de comunicare sau de înțelegere a emoțiilor proprii sau ale celorlalți.
Mulți dintre acești copii provin din medii defavorizate sau din familii disfuncționale, care pot fi asociate cu traume, abuz sau neglijare. Aceste experiențe pot avea un impact negativ asupra dezvoltării lor psihologice și emoționale, ceea ce poate duce la probleme de comportament, anxietate sau depresie.
Astfel, toți beneficiarii noștri care au nevoie de ajutor în gestionarea stresului sau a problemelor emoționale poate beneficia de consiliere psihologică.
Cum funcționează consilierea psihologică?
Consilierea psihologică se bazează pe o relație de încredere și colaborare beneficiar și consilierul psihologic.
În timpul sesiunilor de consiliere psihologică, consilierul va asculta cu atenție problemele și preocupările beneficiarilor și va încerca să-i înțeleagă perspectiva și experiențele.
De asemenea, consilierul va folosi diferite tehnici și abordări pentru a ajuta clienții să înțeleagă mai bine problemele lor și să-și dezvolte abilitățile de adaptare și soluționare a problemelor.
Concluzie
Copiii din cadrul Asociațiai Lumea ca Lumea au nevoie de consiliere psihologică pentru a face față dificultăților în relațiile cu ceilalți copii sau cu adulții.
Din păcate, sunt copii care au probleme de încredere, anxietate socială sau care au fost abuzați în trecut pot avea dificultăți în stabilirea relațiilor sociale sănătoase.