Beneficiile educației sunt esențiale pentru formarea caracterului nostru și pentru a ne pregăti să luăm decizii înțelepte în viață. Socializarea și dezvoltarea pe care le putem obține prin educație sunt foarte importante și au puterea de a schimba vieți în mod pozitiv. Cunoștințele și experiențele dobândite în cadrul procesului de învățare ne oferă un avantaj esențial în viață.
Din păcate, nu toți tinerii au acces la educație și de aceea nu beneficiază de oportunitățile pe care aceasta le oferă. Există tineri care nu au mers niciodată la școală, iar alții, chiar dacă au început studiile, nu învață eficient. Acest lucru înseamnă că acești tineri nu dobândesc abilitățile necesare pentru a se integra în societate și nu se bucură de beneficiile pe care le poate oferi educația.
În 2020, 275.000 de copii din România cu vârste între 7 și 17 ani nu urmau niciun tip de învățământ (primar, gimnazial, liceal sau profesional), în vreme ce 45.000 de copii părăsesc anual școlile din ciclurile primar, gimnazial și liceal.


Accesul la educaţie și sănătate pentru copii și tineri proveniți din familii defavorizate este o valoare a Asociaţiei Lumea ca Lumea, în care credem cu tărie.
De-a lungul a 9 ani de existenţă, am văzut în nenumărate cazuri diferenţa pe care o face educaţia adecvată, experienţială şi pragmatică, în viaţa părintelui şi a copilului său, precum şi a adolescenţilor, mai ales a celor provenind din medii vulnerabile. Ne-am propus să punem în aplicare concluziile noastre şi să implementăm proiecte care să aducă schimbări în vieţile copiilor din familii cu resurse limitate.
Date fiind cele mai sus spuse, menționăm că atenția noastră s-a îndreptat în ultima perioadă către tânăra genereație.

Pe această cale organizăm tabere educative, grupuri de suport, excursii educative și alte activități similare care să crească interesul copiilor și a tinerilor pentru educație.
Pe de altă parte, conștienți fiind de faptul că părinții sunt cei care au responsabilitatea de a menține copiii la școală, organizăm și pentru aceștia ședințe de conisiliere indivuduală și activități socio-educative care să le crească gradul de conștientizare în cee ce privește educația ca instrument de integrare socio-profesională.
Cu aceste proiecte ne propunem să creştem accesul la educație și sănătate pentru copiii și tinerii din familii defavorizate, care se confruntă cu niveluri scăzute de educație și materiale, lipsa motivației și a mijloacelor de sprijin pentru educația lor.
