Cum am început

Povestea noastră

„Schimbarea începe cu tine”

Această simplă frază a rezonat cu dorința noastră de a avea un impact în comunitate și ne-a motivat să facem pași în această direcție. Am început activitatea în anul 2014 oferind sprijin și consiliere victimelor de abuz domestic, iar astăzi, atenția noastră se îndreaptă către tânăra generație.

În cadrul Centrului de Servicii de Asistență Comunitară pe care îl deținem, dorim să fim alături de tinerii din cadrul sistemului de Protecție a Copilului și să îi sprijinim în dobândirea unei vieți independente, mature și decente când aceștia părăsesc centrul.

Vrei să fii parte din schimbare?

Pentru a oferi tinerilor activități și oportunități de dezvoltare cât mai practice și diversificate este nevoie de sprijinul tău! Află cum poți să contribui.

 

Implică-te

Proiectele Noastre

pentru o comunitate mai bună

Educație extra-curriculară

Acumularea de cunoștințe care contribuie la dezvoltarea abilităților necesare pentru o viață independentă.

Consiliere psihologică

Educarea și sprijinul în ceea ce privește auto-cunoașterea și dezvoltarea relațiilor interpersonale sănătoase.

Dezvoltare personală

Dezvoltarea competențelor sociale și vocaționale, precum și echiparea tinerilor pentru viața profesională.

Sănătate și bunăstare

Promovarea unui stil de viață sănătos prin prevenirea și combaterea abuzului de substanțe și a bolilor transmisibile.

Atelier de Discuții

Centrul de asistență comunitară Lumea Ca Lumea

27 Februarie 2020

Perioada adolescenței reprezintă un moment crucial în dezvoltarea personalității și caracterului tinerilor. Intenționat sau nu, adoptăm comportamente și atitudini observate la cei din jurul nostru, fie pentru că îi apreciem, fie pentru că dorim să le câștigăm aprobarea.

Problema apare în momentul în care anturajul nostru este unul nepotrivit și putem fi ademeniți în situații problematice. Tinerii din sistemele de protecție nu au la fel de multe persoane constante în viața lor, iar aceasta, de multe ori, duce la asocierea cu oameni care nu au cea mai bună influența asupra lor.

Pentru ca tinerii să înțeleagă impactul anturajului și consecințele asocierii cu persoane nepotrivite, am organizat un atelier de discuții pe această temă. Au fost exemplificate diferite situații în care putem fi ademeniți în anturaje negative, precum și metode de a recunoaște intențiile ascunse a celor din jur.

Alături de fiecare

Proiectele noastre nu se rezumă doar la atât. Vrem să fim alături de oricine are nevoie de ajutor indiferent de circumstanțe. Dacă te afli într-o situație dificilă și ai nevoie de sprijin și consiliere, contactează-ne cu încredere.

 

Contactează-ne