Contact

Str. Andrei Mureșanu Nr.7, Cluj

asociatie@lumeacalumea.ro

+40 740 816 860

"SCHIMBAREA ÎNCEPE CU TINE"

Proiectele noastre

Aproape de familiile din mediul rural

Grup de suport pentru studenți

Campaniile noastre Umanitare Cu Sens

Apartamentul de Tranzit pentru tinerii

familii din mediul rural
poze huedin
Proiect nr.1

Aproape de familiile din mediul rural.

Alătură-te cauzei noaste și împreună putem schimba viețile copiilor și tinerilor din mediul rural.

Știm că viața la țară oferă un refugiu plăcut pentru cei din oraș, dar conștientizăm și dificultățile cu care se confruntă aceste comunități în materie de educație, oportunități profesionale și acces la servicii medicale de calitate?

Unindu-ne forțele vom putea oferii copiilor și tinerilor din mediul rural instrumentele necesare pentru a-și construi un viitor mai bun și o viață prosperă.

Prin acest proiect ne propunem și ne concentrăm să rezolvăm următoarele probleme:

🏠 Ateliere pentru deprinderi de viață independentă.

🎨 Activități pentru petrecerea timpului liber.

👥Ședințe de consiliere și informare.

💪 Grupuri de suport.

🍲 Pachete alimentare de bază.

🤝 Asistență pentru relația cu autoritățile.

Necesarul pentru ca toate acestea să fie posibile:

Ajutorul pentru combustibil

Pentru a ajunge la cât mai mulți oameni la nevoie, contribuie la mobilizarea echipei noastre în zonele țintă. Aceasta ne permite să fim eficienți și să ajutăm mai multe persoane.

Pachetele alimentare

Pentru a asigura securitatea alimentară a beneficiarilor noștri este esențial în cadrul acestui proiect să achiziționăm pachetele alimentare de bază pentru a susține comunitățile vulnerabile.

Materialele didactice

Achiziționarea materialelor didactice este vitală pentru organizarea atelierelor și activităților educative. De aceea, credem că sprijinul în această direcție este extrem de important pentru beneficiarii noștri.
Proiect nr.2

Grup de suport pentru studenți și tineri din Cluj Napoca

În 2023, Lumea Ca Lumea s-a angajat într-un nou proiect.

Pe parcursul acestui an ne angajăm să facilităm două grupuri de suport, în care studenții și tinerii din oraș pot împărtăși experiențele și provocările lor.

Prin intermediul acestor grupuri, ne străduim să creăm o comunitate puternică în care fiecare membru să devină o resursă valoroasă pentru ceilalți.

Primul nostru grup de suport s-a înfăptuit la începutul anului mai exact în ianuarie. Grupul a fost un real succes și ne mândrim cu asta.

În funcție de dinamica grupului și a felului în care se conectează membrii grupului, acesta poate avea între 8 și 14 întâlniri pe perioada a 6 luni, timp în care se pot măsura și vedea progresele pe care membrii implicați le fac.

Prin acest proiect ne concentrăm să oferim un spațiu sigur și prietenos, unde tinerii pot discuta deschis despre problemele, nelămuririle și situațiile care îi preocupă.

Scopul nostru este de a crea un mediu în care participanții să descopere că nu sunt singuri în lupta lor, ci pot găsi solidaritate, sprijin și inspirație de la ceilalți membri ai comunității.

poza 1
poza 2

Pentru a duce la bun sfârșit proiectul avem nevoie de următoarele:

Suport financiar pentru plata chiriei spațiului de întâlnire

Pentru ca grupurile care se întâlnesc să aibă un spațiu adecvat, avem nevoie de suport financiar pentru a putea susține chiria spațiului.

Ajutor pentru a acoperi costurile facturilor asociate cu spațiul folosit

Dacă dorești să ajutați la acoperirea acestor costuri, puteți face o donație sau puteți contacta asociația pentru mai multe informații despre cum puteți ajuta.

Achiziționarea materialelor didactice necesare.

Contribuțiile tale pot ajuta la achiziționarea materialelor didactice necesare pentru a ajuta la educația și dezvoltarea beneficiarilor noștri.
poza
poza 3
Proiect nr.3

Campanii Umanitare Cu Sens.

Lumea Ca Lumea și-a început călătoria în domeniul dezvoltării proiectelor umanitare cu impact.

De-a lungul anilor, am fost mândri să realizăm peste 50 de campanii umanitare care au adus schimbări pozitive în diverse comunități din județul Cluj, precum și în județele învecinate, Maramureș și Sălaj.

Prin campaniile noastre cu sens, abordăm teme esențiale de interes social, precum igiena personală, importanța educației și multe altele.

Ce aducem în plus prin campaniile noastre?

Informare: Oferim informații valoroase și resurse pentru a crește gradul de conștientizare asupra subiectelor cheie.

Ajutorare: Sprijinim comunitatea oferind pachete alimentare, produse de igienă, rechizite, articole vestimentare și multe altele.

Proiectul nostru necesită sprijinul tuturor, în următoarele domenii:

Achiziționarea produselor alimentare

Produsele alimentare și produsele de igienă pot fi achiziționate prin intermediul donațiilor. Dacă doriți să ajutați la achiziționarea acestor produse, puteți face o donație sau puteți contacta asociația pentru mai multe informații despre cum puteți ajuta.

Susținerea costurilor de transport.

Ajută-ne să acoperim costurile de transport, facilitând astfel ajutorul pentru cei în dificultate. Fiecare donație contează! Prin generozitatea ta, vei contribui la crearea unui lanț solidar care asigură că ajutorul nostru ajunge la cei care au nevoie cu adevărat.

Voluntari dedicați și instruiți.

Voluntarii noștri dedicați și instruiți reprezintă inima și sufletul asociației noastre. Prin implicarea lor altruistă, aceștia contribuie activ la îmbunătățirea vieții celor în dificultate și la crearea unui mediu de solidaritate și empatie în comunitate.
Proiect nr.4

Apartamentul de Tranzit.

Am demarat un proiect inovator pentru a susține tinerii care provin din sistemul de protecție a copilului.

Proiectul a început în 2022 ca răspuns la nevoia identificată de membrii echipei care au observat o parte tot mai mare din rândul tinerilor care părăsesc centrele de plasament au nevoie de un adăpost temporar care să le ofere o protecție semnificativă pentru a nu ajunge pe străzi.

În prezent punem la depoziția acestora o  garsonieră pentru tinerii în plină ascensiune pentru a-și continua studiile și pentru a deveni independenți financiar.

poza 5
poza 6

Pentru ca totul să meargă bine, avem nevoie de ajutorul tuturor în următoarele aspecte:

Plata chiriei

Plata facturilor și taxelor

Dezvoltarea proiectului împreună

Transformă Vieți Azi!

Fă un pas în direcția corectă și demonstrează că iubirea și empatia ne pot uni.

Donează și fii parte din schimbare!

Fiecare gest contează în lupta împotriva sărăciei și a inegalităților. Prin donația ta, poți aduce bucurie și speranță în viețile celor mai vulnerabili membri ai comunității noastre. Îți propunem să te alături cauzei noastre și să contribui la transformarea acestor vieți prin completarea formularului de donație din partea stângă.

Haideți să unim forțele și să arătăm că împreună suntem mai puternici! Nu uita că, indiferent de mărimea donației, fiecare contribuție are impactul ei și ne ajută să fim mai aproape de obiectivul nostru.

Donează și salvează un copil

testimoniale

Ce cred oamenii despre noi

Opinia și feedbackul persoanelor pot fi un instrument valoros pentru dezvoltarea noastră personală și profesională.