0737 752 731
asociatie@lumeacalumea.ro

Blog

Ziua Dianei, ziua oamenilor faini!

Ştiţi vorba aceea, că Schimbarea începe cu TINE? Avem un exemplu foarte bun: Diana. A fost nevoie de un om care să realizeze că ceea ce are e suficient, de o reţea pe care să îşi anunţe intenţia şi de aici încolo… pânza s-a croit singură!

Diana s-a decis că anul acesta de ziua ei nu vrea ca familia şi prietenii să mai arunce banii pe lucruri care nu îi folosesc, ci să facă o faptă bună împreună şi să îi îndrepte către o persoană care chiar are nevoie. Cadoul perfect: o campanie de strângere de fonduri!

Ca să nu aruncăm cu banii inutil, propun ca, până în 15 august, să facem donaţii (mici, mari, nu contează) pentru niste copii care au şi ei zi de naştere, dar n-au cadouri. Aşa că, dacă vrei să faci o faptă bună că e şi zi de sărbătoare mare, ai putea direcţionezi banii de un pachet de ţigări sau de o sticlă de vin spre #LumeaCaLumea si #AlfaGrup.
Scrie-mi în privat şi-ţi trimit eu contul. Banii merg direct la ei în asociaţie. Cred că e primul an în care nici nu am chef de nimic, nici nu doresc aaabsolut nimic. Mint, e al doilea. Asta e singura chestie care m-ar face bucuroasă: să oferim fericire unor copii! Şi cred că nu cer mult.

Donațiile s-au făcut pentru un caz concret, o familie formată dintr-o mamă cu 7 copii, care au mare nevoie de suport. Abuzaţi fiind de „bărbatul” familiei, femeia şi-a luat copiii şi au fugit la o rudă. Soţul i-a găsit şi abuzul a reînceput. A fugit din nou şi a locuit cu copiii săi câteva zile într-un cort, la marginea Clujului.

Suportul a venit în primul rând din partea celui mai mare copil, în vârstă de 18 ani, care lucrează în Cluj şi care a la sediul Lumea ca Lumea pentru a ne cere sprijinul. Acum, mama şi cei 6 copii minori se află într-un centru pentru mame şi copii abuzaţi.

Femeia şi-a găsit un loc de muncă, dar nu poate sta foarte mult timp în centru; imediat va trebui să găsească un loc în care să stea, să înscrie copiii la şcoală şi să le facă o viaţă mai bună decât au avut înainte.

Oamenii sunt frumoşi şi reuşesc să ne surprindă atunci când ne aşteptăm cel mai puţin!

Cadourile au început să curgă, s-au strâns bănuți pentru chirie, s-au donat hăinuțe pentru toți membrii familiei, oamenii încă vin la sediul nostru pentru a ne mai aduce încă o plasă cu jucării.

Oamenii au donat atât pentru familia cu 7 copii, cât şi pentru cauzele susţinute de cele noi, Lumea ca Lumea, și Alfa Grup: pentru cei peste 300 de copii instituţionalizaţi sau proveniţi din medii defavorizate pe care îi susţinem prin psihoterapie, mentorat, asistenţă socială, ateliere de dezvoltare personală, tabere, kinetoterapie… dar cel mai important – TIMP şi AFECŢIUNE, lucru posibil cu ajutorul voluntarilor şi oamenilor care se implică în dezvoltarea tinerilor.

Miracolele se întâmplă. Există. Şi ştii când? Atunci când ne strângem prietenii, cunoscuţii sau străinii şi luptăm pentru acelaşi lucru. Lumea sau concepţiile unei societăţi nu se schimbă de pe o zi pe alta. Şi nu printr-o singură persoană.
Lucrurile se întamplă treptat, când suntem mai mulţi şi gândim la fel. De vineri gândesc la unison cu zeci de persoane care îşi pun amprenta pe viitorul unor oameni. Nu ne trebuie o zi anume în care să facem asta. Alfa Grup şi Lumea ca Lumea fac asta zi de zi. Dacă ai timp, te invit să vii la sediu să-i cunoşti pe cei care se implică activ şi chiar pe unii dintre beneficiari. Avem multe proiecte în care poţi să dai o mână de ajutor.
Poţi să fii părinte de suflet al unor copii care au nevoie de cineva să-i asculte, să-i îndrume, să-i ajute să crească. Campania #15august nu se opreşte aici. Mai avem multe de făcut împreună…
P.S. oamenii înca scriu şi iau atitudine. Dacă aţi citi inboxul meu, aţi plânge. Eu am facut-o. Cred că acum am înţeles cum se simte fericirea. 

 

(articol preluat http://clujwebstory.ro/multumesc-de-ziua-ta/ )

Post a comment

I accept the Privacy Policy

Setări cookie box